www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola

Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola

E-mail

A 2005/2006. tanévtől – az iskola beruházásának megvalósítása óta -- egy telephelyen látjuk el működési feladatainkat. Hat tanteremmel és egy tornacsarnokkal bővült intézményünk régi épülete.

Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünkbe járt elemi iskolába Szécsi Margit költőnő.

Életműve és versei kapcsán megrendezett állandó kiállításunkat megtekinthetik az iskolába látogatók. Szécsi Margit emléktábláját 2002. április 11-én helyezte el iskolánk homlokzatán a kerület vezetése.

Az intézmény fő profilja:

A német nemzetiségi oktatás. Jelentkezés: előzetesen beadott szándéknyilatkozat alapján.

A gyerekeknek minden nap, csoportbontásban biztosítjuk a nemzetiségi nyelv és irodalom, a népismeret, az ének és tánc elsajátításának a lehetőségét 1-8. osztályig.

Az országos, a fővárosi és kerületi versenyeken nem csak németből érünk el kiváló eredményeket. A 8. osztály végén „pirosiskolás” záró nyelvvizsgát tesznek németből a diákok.

Szakkörök: természetismeret, fizika, matematika, informatika, nemzetiségi népdalkör, énekkar, német-magyar színjátszó-kör, történelem, polgárvédelem, tehetséggondozás, sportkörök.

Egyéb szolgáltatások: sakk szakkör, tánc, üvegfestés, felvételi előkészítők, rajz- és kézműves foglalkozás, hastánc, furulya, hangverseny- és színházlátogatás, erdei- és nyári táborok. Számtalan bel- és külföldi cserekapcsolat, nemzetiközi Comenius programok bizonyítják az iskola innovációs törekvéseit.

A Piros Iskola Alapítvány évi 5 millió forinttal támogatja az iskola szakmai programját. Cél: a bővített nemzetiségi oktatás kiszélesítése.