www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Budapest XVIII. Kerületi Kondor Béla Általános Iskola

Budapest XVIII. Kerületi Kondor Béla Általános Iskola

E-mail

Az iskola tanári kara 34 év alatt összetartó közösséggé kovácsolódott. A pedagógusok egységesen arra törekszenek, hogy a gyermekközpontú oktatási és nevelési programunk segítségével, barátságos és szeretetteljes környezetben minden tanuló adottságainak, képességeinek megfelelő oktatásban részesüljön. Délutánonként napközis vagy tanuló szobai foglalkozásokon segítünk tanulóinknak a házi feladat elkészítésében, a felkészülésben. A tanórán kívüli foglalkozásokon hatékonyan foglalkozunk a felzárkóztatásra szoruló és tehetséges gyermekekkel egyaránt. Logopédus, fejlesztő pedagógus, pszichológus segíti munkánkat.

A 8. évfolyamosoknak minden évben ingyenes előkészítőt tartunk matematika és magyar tantárgyból, hogy minél sikeresebben írják meg a központi írásbeli felvételit.

Az alsó tagozat az iskola egy külön épületében, életkori sajátosságainak megfelelően berendezett, játékosan dekorált tantermekben tanul. A szülő választása esetén magasabb óraszámban tanulhatja gyermeke az angol, testnevelés, vizuális kultúra tantárgyakat. Minden tanévben szervezünk utazást angol nyelvterületre.

A 2015/2016-os tanévtől együttműködésben a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiával iskolánk kosárlabda sportági osztályt indít fiúk és lányok részére körzeten kívüli beiskolázással. A képzés biztosítja a résztvevők továbbtanulását és egyesületben történő versenyszerű sportolását.

Alkalmassági vizsga időpontja: 2015. március 4. 16,30 és 2015. március 18. 16,30

Helye: Kondor Béla Általános Iskola 1181 Kondor Béla sétány 7. ( A jelentkezők hozzanak magukkal sportöltözetet!)

Iskolánk kosárlabda csapata többször nyert kerületi és budapesti bajnokságot. Az 1-4. évfolyamon a mindennapos testnevelés mellett úszni is tanulnak diákjaink.

2007-től a „Kutyával a hatékony oktatásért” program működik iskolánkban.

Szakkörökön, tehetséggondozó foglalkozásokon hangszeres zenét (furulyát), informatikát, sportlövészetet, sakkot, labdarúgást, vállalkozási ismereteket (JAM) és néptáncot tanulhatnak a gyerekek.

Az iskola könyvtára az önművelődésen kívül helytörténeti óráknak, vetélkedőknek, író-olvasó találkozóknak ad helyet a számtalan iskolai verseny mellett. Könyvtárosunk a kölcsönzésen kívül színház-, múzeum-, Planetárium és egyéb látogatásokat is szervez.

A Dohnányi Ernő Zeneiskola kihelyezett tagozatán szolfézst, hangszeres zenét tanulhatnak a gyerekek. Gyógytestnevelésre is van iskolánkban lehetősége tanulóinknak.

Eredményes nevelői és pedagógiai munkánkat igazolja, hogy több kerületi, budapesti és országos verseny, pályázat nyertesei, helyezettjei diákjaink.