www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Karinthy Frigyes Gimnázium

Karinthy Frigyes Gimnázium

E-mail

 

Párhuzamot vonhatunk gimnáziumunk hangulata és névadója között: Karinthy azon ritka tulajdonság birtokában volt, hogy egyszerre tudott könnyed és komoly lenni. Igyekszünk iskolánk jó hangulatát megtartani, a magas tanulmányi követelményeket barátságos légkörrel oldani. A tanulás mellett a programok nagy választéka segít diákjaink látókörének szélesítésében: külföldi diákcsere utak Európa-szerte és Amerikába, különféle zenei, művészeti és táncprogramok, tanulmányi versenyek, kulturális ünnepségek. Nagy figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, a kommunikációs készségek fejlesztésére, külön foglalkozásokat biztosítunk az érdeklődőknek szinte valamennyi tantárgyból, például matematikából, természettudományokból, történelemből.

Az épület 1986-ban készült el, és igen magas szintű igényeknek felel meg. A tetőszerkezet a hatalmas ablaklapokkal kombinálva biztosítja, hogy a természetes fény akadály nélkül szétáradjon az egész épületben. A tágas terek a szabadság érzetét keltik. A falakon belül az épület felszereltsége eleget tesz mindazon követelményeknek, amelyeket ma egy oktatási intézménytől elvárhatunk: modern műszaki berendezések, jól felszerelt könyvtárak, kellemes osztálytermek.


Az iskolaépületet zöldterület övezi és egy gondosan ápolt parkra nyílik.

Az egészséges, oldott légkör megteremtésében természetesen jelentős szerepet játszik a nagy létszámú, jólképzett tanári kar, a 13:1 diák-tanár arány.

Tanárainkat talán legjobban a diákokkal kialakított, az osztálytermeken és a tanítási órákon túllépő barátságos kapcsolat jellemzi. Igyekeznek már az iskolai hétköznapok megkezdése előtt, augusztusban, az újonnan felvett diákoknak szervezett egyhetes "csibetáborban" iskolánk iránti büszkeséget oltani a tanulókba. Ez ugyanakkor kitűnő lehetőség arra, hogy a "csibék" iskolánk "vén" diákjaival és hagyományainkkal megismerkedjenek. Az osztálytermen kívüli barátságos kapcsolatot igyekszünk mindvégig fenntartani. Délutánonként és esténként a diákok és tanárok gyakran közös programokon vesznek részt, például színház- és mozilátogatások során. Hétvégeken sokat járnak kirándulni a környező hegyekbe.