www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Óvodák Pestszentimrei Zöld Liget Óvoda

Pestszentimrei Zöld Liget Óvoda

Nyomtatás

 

Programunk fő sajátossága a környezeti nevelés. A környezet megismerésére, megszerettetésére, védelmére neveljük óvodásainkat. Ennek megfelelően a gyerekek közvetlen közelében alakítottuk ki a legjellemzőbb természeti társulásokat (halastó, minierdő, sziklakert, virág- és veteményeskert), valamint folyamatosan alakítjuk tanösvényünket, ahol megfigyelésre, interaktív tapasztalatszerzésre nyílik lehetőség. Csoportszobáinkban az élő- és természetsarokban a gyerekek a felnőttel együtt gondozhatják az ott élő gőtéket, pintyeket, halakat, teknősöket. A teknősök tavasztól őszig egy számukra kialakított tóban kint úszkálhatnak.
Fontos szerepet töltenek be óvodánk életében az ünnepek és a hagyományok. Kiemelt jelentőségűek a “Zöld Napok”. A szülők felé nyitottak vagyunk, így ünnepeink és hagyományaink egy részén (szüret, karácsony, barkács délelőttök/délutánok, Föld napja, gyereknap, családi nap) a szülők is részt vehetnek.
2008-tól intézményünk elnyerte a Zöld Óvoda címet. Évről-évre részt veszünk a kerületi és a fővárosi pályázatokon. A “Szebb, virágosabb XVIII. kerületért” pályázaton végleg elnyertük a vándorserleget.

Óvodai nevelésünk sajátossága a környezettudatos magatartás kialakítására való törekvés.

Igyekszünk, úgy hatni a gyerekek szemléletmódjára, hogy felismerjék, milyen káros hatással van a hulladék környezetünkre. Ezt kísérletekkel, megfigyelésekkel támasztjuk alá.

Szorgalmazzuk a szelektív hulladékgyűjtést, ez részben a papírgyűjtéssel, komposztálóval már megvalósult.